Wednesday, October 19, 2011

Virtuaalkogukond

Ma valisin virtuaalkogukonnaks Toidutare.ee lehekülje. Nimetatud veebilehele saab pilgu peale visata siit. Valisin selle lehekülje just seetõttu, et käin pidevalt seal uurimas/avastamas uusi toidumaailma retsepte ja muud huvitavat. Sellelt lehelt saab kindlasti abi algaja söögitegija. Sealt võib leida palju toite, mis inspireerivad inimest uute toitude genereerimisel.

Mina arvan, et see leht on mõeldud eelkõige selle jaoks, et kokku koguda palju erinevaid retsepte, mida inimsed on ise välja mõelnud, et neid siis teistega jagada. Teiseks põhjuseks võib olla see, et sealt saab abi alles süüa tegema õppinud inimene. Peale retseptide, leiab seal ka seletusi, mis mingi koostisosa on, mille jaoks kasutatakse jne. Mis on veel positiivne, on see, et on võimalik lugeda tervisliku toitumise kohta jne.

Olles toidutare kasutaja on võimalik ka foorumites käia ning jagada oma teadmisi, kogemusi ja muud huvitavat. Lehekülje retseptiribriik meeldib mulle seetõttu, et on süsteemne, st et toidud on ära jagatud kategooriate järgi (nt hommikusöögid, praed, magustoidud, rahvusköögid jne).

Mis on veel hea, on see, et retseptide alla saavad kasutajad kommentaare jätta ehk siis väike tagasiside, kuidas tehtu välja tuli, kas maitses, oli kerge teha, kas retseptis esines ebakõlasid jne.Ka on võimalus esitada küsimusi oma ala ekspertidele! Lehelt leiab veel palju huvitavat, näiteks on olemas nipinurk (nt üks nipp Toidutare meeskonnalt: Kasuta ostetud kaerahelbeid kiiresti ära, kuna helvestes sisalduv rasv räästub ja helbed muutuvad kibekaks.), nurk töökuulutustele ning rubriik targad tabelid, kus on võimalik leida vastuseid mahuühikute, massiühikute ja muu sinna valdkonda kuuluva kohta. Lehelt võib leida lõputult palju erinevaid valdkondi.


Toidutare veebikeskkonnas on võimalik kommenteerida kõigil inimestel, st nad võivad kasutada varjunimesid ehk siis nad on anonüümsed. Kuid veebikeskond on kehtestanud reeglid, et roppusi ja muid solvavaid väljendeid kasutades, kustutatakse kommentaarid ära.


Ma leian, et veebileht on kasulik meile kõigile ja kindlasti soovitan ka teistele seal ringi vaatamas käia ;)

No comments:

Post a Comment