Thursday, October 20, 2011

Ülesanne 7

Kodutöö kaks oli kõige keerulisem ülesanne, sest kui ei ole varem kokku puutunud arvuti süsteemidega ja kodulehe tegemiseks vajalike mõistetega, siis on see ikka suur pusimine. Õnneks saime loengus ka läbi teha kodulehe külje. Kuid kodus täiesti nullist alates ei olnud see üldsegi mitte lihtne, mitmeid tunde pusimist, öid lugemist ja arusaamist, kuhu mingi kood minema peab, kust leida taustavärv/pilt, kuidas see saada sinna jne. See oli raske. Kui pea enam tõesti ei võtnud, siis küsisin abi ning mulle seletati, kuidas mingit asja saab, mis tähendab, mis on õige koht. Lõpuks hakkas see kodulehe tegmise süsteem selgeks saama, muidugi ei saa ju oodata, et oleksin kohe proff, kes teeb kodulehe ilma vigadeta. Aga vead ongi need, millest õpitakse. Uuurisin ja lugesin palju kodulehe tegemiseks vajaminevaid materjale, vahest tundus, et kirjas on küll, kuidas tegema peab, kuid praktikas ei tulnud see üldse välja ja siis tuli jälle otsida ja vaadata, mida võiks muuta.

Oootused kursusele?

Mina ootasin natuke teistsugust sisu, kodulehe tegemine oli mulle suureks üllatuseks. Oootasin rohkem kontkattunde aga võib-olla oligi hea, et sai iseseivalt teha kodutöid.

Ettepanekud - mina arvan, et kodutööde juures oleks pidanud olema konkreetsed nõuded, mida meilt oodatakse, sest ei osanud arvata, et oleks vaja näiteks pilte lisada või siis põhjendada, miks ma valisin just need kaks abivahendit jne. täpsemaid juhiseid oleks vaja olnud.

1 comment:

  1. Tänan tagasiside eest!

    Kontakttunde võiks küll olla, aga siis ei ole see kursus enam e-kursus? Usun, et iseseisev pusimine pani teid mõtlema ja aru saama, et ükski töö ei ole kunagi lihtne. Samas ärge pahandage, aga ülikool ei ole enam see koht, kus kõik üksipulgi tudengile ette loetakse. Oluline ongi näha, kuidas noor inimene on arenenud, kui sügavalt ta asju näeb ja tunnetab?

    Samas olen muidugi teiega nõus, et kriteeriume on vaja täpsustada. Aga kui juba teie kodulehel nõuti pilte, miks te siis ei seostanud, et tehniliste vahendite võrdlemisel on sobiv ka vastava vahendi pilt tekstile lisada?

    Seda kõike saab parandada kursuse sissejuhatuses ehk tutvustavas osas. Mida võtan tulevikus ka arvesse.

    ReplyDelete